Berg- och dalbana i Emoland med godis och gott sällskap

Jag lämnade Nördvärlden under helgen för att besöka nöjesfältet Emoland, och väl där hoppade jag på den mest fartfyllda berg- och dalbanan jag åkt på flera år. Rationellt tävlade med emotionellt i en absurt skruvad tillvaro som fick mig att känna mig både  schizofren och förvirrad. Med ett överflöd av cynism, whisky och bra musik (på repeat till 07.40) brottades jag med den mest bittra bitterheten jag upplevt på flera år. Som nådastöt mitt i allt fick även Sagan om Ringen (extended bluray edition) hoppa in och idka kärlek i fyra timmar för att råda bot på självförvållad frustration.

Det finns ju få saker som kan avvärja en baksmälla snabbt, men att se någon som ser tio reser värre ut än vad man själv känner sig är definitivt ett steg på vägen, och efter bakisfrukost och allsång till låten nedan tillsammans med sina vänner var det svårt att inte bjuda på sig själv.

Vill man sedan toppa det hela så gör ju få det bättre än vad Celine Dion gjorde 1997. Iförd gulddräkt, tillhörande cameltoe (dåtidens mode?) samt årtiondets bästa koreografi (1:33 in i låten) framför hon snyftarlåt nr. 1. Ibland är det svårt att hålla sig för skratt.

Vilka lärdomar kan vi nu dra av detta?
Jag blev ruskigt påmind om att jag tydligen ser ut som en brutal styckmördare när jag är ute och promenerar med tankarna djupt förankrade i mitt inre, då den stackars äldre damen jag mötte på vägen hem såg halvt vettskrämd ut efter en snabb blick åt mitt håll. Gårdagens bästa citat säger för övrigt en hel del om vart samtalen bar hän:

”Ett tecken på tragiskt sexliv är om man somnar ifrån sig själv när man onanerar…”

Så vem vann egentligen tävlingen? Rationellt med sina argument, eller emotionellt på ren magkänsla? Under min stilla whiskyprovning under lördagskvällen hade jag väntat mig att min bitterhet skulle ta mig i ett järngrepp och inte släppa taget. Ibland är jag sjukt glad att jag har fel. Och jag är alltid glad för de otroligt fantastiska människorna jag har runt mig, vare sig de råkar vara orsaken eller botemedlet till mina små irrvägar i Emoland.

Så med ett helt rationellt sinne så är jag fullständigt emotionellt övertygad om att alla som var inblandade i helgens eskapader är helt otroligt fantastiska. Däremot så tänker jag fortfarande bara ligga med en av er… 😉

Om Viktor

Arbetandes datornörd med alldeles för mycket sociala tendenser för att datorn ska må bra av det. Överanalyserande, spekulerande, och med humor som vapen attackeras vardagsbekymmer på löpande band. Tar mer en gärna en öl i trevligt sällskap.
Det här inlägget postades i Allmänt skrivande, Anekdoter. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Berg- och dalbana i Emoland med godis och gott sällskap

  1. Bakishaket no 1 skriver:

    Bara för att man ser värre ut så betyder det inte att man mår sämre…:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *