Nöden har ingen lag (men en bra 3G-backup!)

Idag när jag kom hem upptäckte jag något nästintill otänkbart – mitt annars så stabila internet hade gått i ide. Det var tvärdött, utan tillstymmelse till liv. Jag gjorde några tappra försök att ringa Stockholms stadsnäts support, men det gick inte ens att komma fram, hemsidan var stendöd och inte ens deras säljavdelning gick att nå. Kort och gott så hade Stockholms stadsnät gått på grund.

No connection

Efter att ha överlevt kvällens raidande via lite hederlig 3G-surfning började ju däremot frågorna hopa sig:

Skulle nätet någonsin vakna till liv, kör Stockholms stadsnät sin telefonsupport via IP-telefoni, och är det ett medvetet val att inga kunder ska kunna ringa in till dem om nätet faktiskt går ner?

Förutom att deras telefonsvarare sade att det inte fanns några inrapporterade störning så talade ju alla andra system sitt tydliga språk. Hoppet om en ljusare framtid började sina, och det enda fladdrande ljuset i tunneln var lite tappert facebookande via en 3-tums touchskärm. Men sen så hände det oväntade: En svag tillstymmelse till liv kunde skådas på min router, och efter ett snabbt agerande med första hjälpen fick min dator äntligen kontakt med omvärlden igen. Med en lättnadens suck kunde jag andas ut.

Den fanns fortfarande kvar. Ni vet, den där världen på andra sidan skärmen…

Om Viktor

Arbetandes datornörd med alldeles för mycket sociala tendenser för att datorn ska må bra av det. Överanalyserande, spekulerande, och med humor som vapen attackeras vardagsbekymmer på löpande band. Tar mer en gärna en öl i trevligt sällskap.
Det här inlägget postades i Nörderi. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Nöden har ingen lag (men en bra 3G-backup!)

  1. Magnus Antonsson skriver:

    The world beyond worlds

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *